Pohjoista valoa

Totuuden valoa etsimässä

Mielen kuvia - tervetuloa galleriaani!

Nyt jo kahden vuoden ajan mieleni on askaroinut ns. pandemian parissa. Tämä on luonnollisesti heijastunut myös kuvalliseen ajatteluuni josta tässä jaan joitakin esimerkkejä. Minulle taide on ollut ja on yhä vapaa alue jossa saa ilmaista mielipiteensä ja tunteensa, olivat ne virallisen totuuden mukaisia tai eivät. Minun taiteeseeni ei sensuuri ole yltänyt; jos haluat nähdä laajemmin tuotantoani, niin sitä löytyy kattavimmin verkkokauppa- osiosta(vuosien varrelta). Tässä diashowssa olevia töitä voit tarkastella siellä myös lähemmin.

Rauhan aika

Puolustajat

Kaksi vaihtoehtoa

Omituisuuksia

Tales of Finland 2022

Haltijakuningas harhailee

Maan korvessa

Oseania1

Tales of Finland 2020

Metsän temppelissä

Home sweet home

Globaalissa ostoskeskuksessa

Uhkakuvia

Lapsuuden leikit

Puolustajat2

Sinun valinta

In the tempel

Palvojat

Tales of Finland 2021

Oseanian nousu ja tuho

Pop and boost

Nuori voima

Valkoisten ruusujen aika

Haltijakuningas hakee

Mr. Global polttaa savukkeen

Mr. Global pukeutuu valkoiseen

Kamppailu

Metsän syvyyksissä

Pääsiäissommitelma

Valoa

Toisinajattelijat

Petturi

Tunkeutujat

Sopimattomat pelinappulat

Pandemia

"Palvojat",2021, öljy kankaalle. Näen yhtäläisyyksiä viereisen Eetu Iston, 1899 maalauksen ja oman maalaukseni välillä. Molemmat on maalattu kuvaamaan Suomen tilaa kulloisenakin aikana. Katson että Suomen perustuslakia ja ihmisoikeuksia ei olla noudatettu ja olemme vaarassa menettää ne lopullisesti.

Eetu Isto: Hyökkäys, 1899

Paolo Uccello, 1397-1475, Pyhä Yrjö ja lohikäärme.

"Temppelissä"

12.11. Uskon asia

Koska minkäänlaisia lääketieteellisiä tai tilastotieteellisiä perusteita ei kuolemanvaarallisen taudin esiintymiselle löydy, on homman perustuttava uskoon; tätä uskoa vahvistetaan median päivittäisellä liturgialla jossa aikaan saadaan pelkoja ja syrjintä- mielialaa. Tämä usko on saamassa fundamentalistisia piirteitä vallanpitäjien taholta joiden intresseissä ei ole kansan ja maan paras vaan oma etu globalistien agendan toimeenpanijoina. 

"Nuoruus ja hämmennys"

15.10.2021, Miltä näyttää tulevaisuutemme jos alistumme globaalia hallintoa ajavien mielivaltaan? Yksi vaihe johtaa huomaamatta toiseen ja kolmanteen - pian olemmekin jo hyväksyneet "uuden normaalin" normaalina unohtaen mitä vapaus tarkoittikaan...onko foliohattumaisuutta olla valppaana ja varuillaan valtaapitävien suhteen vai pitäisikö vain ummistaa silmänsä, antaa mennä ja toivoa vain parasta?

"Globaalissa ostoskeskuksessa"

"Pyhän pandemian temppeli"

Kotigalleriaa pitkin seiniä...

"Globally happy with new normal", tämä maalaus ja sen analyysi poistettiin youtubesta - löydät sen "ajatuksiani" osiosta

"Tulevaisuus on meidän!"

"Tulevaisuus on meidän!" Mitä taulun nimellä halutaan sanoa? Toinen maalaukseni jonka esittelen on niin ikään symbolistinen. Se tarkoittaa sitä että voit löytää erilaisia symboleja jotka määrittelevät taulun nimeä. Maalauksen lapsi- aihe on lainattu romantiikan ajan taiteilija Philipp Otto Rungelta.

"Aisapari" 15.9.2021

Tämän toisen blogiini lataamani maalauksen kohdalla pohdin maalauksen muotoon eli syntagmaan liittyen sitä miten teoksen harmonia ja rytmi muodostavat toisen keskeisen "aisaparin" kun mietitään teoksen muotokieltä. Molemmat ovat samalla sommittelun eli komposition käsitteitä. Molempia myös tarvitaan jotta teos olisi sekä mielenkiintoinen että kaunis katsella. Harmonia liittyy kauneuden ja levon käsitteeseen kun taas rytmi liikkeen eli tapahtuman käsitteeseen. Olenkohan onnistunut maalaukseni syntagman suhteen?

Öljymaalaus kankaalle, 80x90cm

Philipp Otto Runge, lapsia Hülsenbeckistä, 1805

Oven avaus 12.9.2021

Tälle sivulle on tarkoituksenani lisäillä ajan myötä maalauksia jotka jollain lailla kuvastavat ajan henkeä...

Ensimmäinen maalaus on vihdoin nähnyt päivän valon. Lisää seuraa, mutta öljyväritekniikka on hidasta joten yhden tämän kokoisen maalauksen tekemiseen minulta menee n. 2 viikkoa. Keskeisin kysymys työskentelyssäni on, kuinka saan teoksen syntagman ja paradigman toimimaan saumattomasti kokonaisuuden kannalta parhaalla tavalla. Myös vanhempia maalauksiani aion toki ladata jatkossa, onhan ollut aika ennen tätä hyvin omituista ajanjaksoakin jota olemme eläneet jo puolitoista vuotta.

"Tragedy field"

Mitä näet tässä symbolistisessa maalauksessa, jossa on myös surrealistisia elementtejä? Huomaatko osittaisen taidelainan eli sitaatin joka työhön sisältyy? Miten maalaus liittyy tähän aikaan ja miten tulkitset kuvan sisältöä eli paradigmaa?

"Tragedy field", öljymaalaus kankaalle 85x89cm (kehyksineen)

Salvador Dali; "Palava kirahvi", 1937